Trouwlocaties Breda

Top 5 trouwlocaties in Breda

In 1900 was het nog doodnormaal om te trouwen in het stadhuis. Tegenwoordig is niet langer verplicht om hier te trouwen en daarmee is het aanbod aan trouwlocaties in Breda enorm gegroeid. Voor veel bruidsparen is het aanbod zelfs overweldigend groot. Welke trouwlocatie kies je als je gaat trouwen in Breda? En waarom? Het is niet eenvoudig om een goede keuze te maken.

trouwen in breda

Alles over de beste trouwlocaties in Breda

Als bruidsfotograaf in Breda fotograferen we al meer dan 12 jaar bruiloften in deze mooie stad, en zijn daardoor bekend met bijna iedere trouwlocatie. Op deze pagina delen we graag onze ervaring met de verschillende trouwlocaties in Breda.

De top 5 met beste trouwlocaties in Breda

Trouwlocatie stadhuis Breda

Nog altijd is trouwen in het Stadhuis van Breda erg populair. Hier kan je kiezen om de trouwceremonie te vieren in twee verschillende zalen. De grote trouwzaal, of de kleine trouwzaal voor een kleiner gezelschap tot 20 personen. Het is de meest klassieke plek om te trouwen in Breda. Al eeuwen zijn ze op het stadhuis in Breda expert op het gebied van trouwen.

fotoshoot in breda

Trouwlocatie stadhuis in Breda ligt aan de Grote Markt 38

Het stadhuis staat op de Grote Markt 38, midden in het bruisende centrum van Breda. Laat na je huwelijksceremonie door je bruidsfotograaf mooie groepsfoto’s maken op het bordes van het stadhuis. Ook kan je direct foto’s maken in de binnenstad.

Trouwlocatie Korenmolen Breda

De Korenmolen is een officiële trouwlocatie in Breda. Zoals de naam doet vermoeden is het een oude molen die inmiddels stijlvol gerenoveerd is. Je kunt kiezen uit twee verschillende trouwzalen. Alles aan deze locatie ademt de oudhollandse sfeer. Bij deze trouwlocatie in Breda kan je terecht voor de ceremonie, de borrel, het diner en het feest. Een plek waar ze er alles aan doen zodat jij en je gasten je volledig thuis voelen.

trouwlocaties breda

Trouwlocatie Bouvigne Breda

Droom je al sinds jonge leeftijd van een prinsessenhuwelijk? Wist je dat je in Breda kunt trouwen in een echt kasteel? Kasteel Bouvigne is één van de andere officiële trouwlocaties in Breda. Het kasteel is gelegen aan de rand van het Mastbos en wordt omringt door een prachtige Franse tuin. Dit is een ideale fotolocatie voor de fotoshoot in Breda. Het kasteel biedt ruimte voor maximaal 37 personen.

trouwlocaties breda bouvigne

Kasteel Bouvigne is één van de officiële trouwlocaties in Breda

Trouwlocatie Wolfslaar Breda

De trouwlocatie in Breda waar echt alles van A tot Z geregeld kan worden is landhuis Wolfslaar. Buiten trouwen aan een grote vijver, een ontspannen borrel in de zon, een heerlijk diner en een knalfeest, het is stuk voor stuk allemaal mogelijk bij deze trouwlocatie in Breda.

trouwlocatie breda wolfslaar

Bij Wolfslaar heb je contact met één vast contactpersoon die jullie helpt bij het regelen van de ideale bruiloft. Je kunt zowel binnen als op verschillende plekken buiten trouwen. Als je gaat trouwen in Breda is deze trouwlocatie zeker de overweging waard.

Trouwlocatie Bovendonk Hoeven

Trouwlocatie Bovendonk ligt op steenworp afstand van Breda, slechts 15 minuutjes rijden, in het kleine plaatsje Hoeven. Het oude klooster is tegenwoordig een conferentiecentrum en is daarnaast een ideale trouwlocatie. Hier kan je de volledige bruiloft van begin tot eind vieren.

trouwlocatie bovendonk hoeven

Trouwlocatie Bovendonk vanuit de lucht

Vooral de uitgebreide mogelijkheden maakt het vieren van je bruiloft bij trouwlocatie Bovendonk erg populair. Bij Bovendonk kan je zowel buiten trouwen op de binnenplaats, maar je kunt ook kiezen om binnen te trouwen. Er is ruimte voor 300 gasten, maar de locatie kan ook omgetoverd worden voor kleinere gezelschappen. Het eten is er voortreffelijk en na het feest kunnen jullie gasten blijven slapen in één van de 52 hotelkamers die deze trouwlocatie heeft.