Fotolocatie Breda

De 10 beste fotolocaties in Breda

We hebben al meer dan 400 bruiloften gefotografeerd en een groot deel hiervan vond plaats in de mooie stad Breda. Het voordeel hiervan is dat we de beste fotolocaties in Breda kennen en ook bekend zijn met de minder bekende plekjes. Op deze pagina vind je een overzicht van de 10 beste fotolocaties voor een fotoshoot in Breda.

fotolocatie breda

Overzicht met de 10 beste fotolocaties van Breda

Tip: Kies een fotolocatie die op de route van jullie huis naar de trouwlocatie in Breda ligt. Het laatste wat je wilt op je trouwdag is onnodig veel tijd verliezen in het verkeer. Op onze pagina: ‘trouwen in Breda’ staan nog meer nuttige tips voor als je gaat trouwen in Breda.

De 10 beste fotolocaties in Breda

Fotolocatie Breda centrum

Fotolocatie Breda centrum

fotolocatie breda centrum

Een willekeurige straat in het centrum van Breda.

Bijna ieder straatje in het oude centrum van Breda voldoet als fotolocatie. Tijdens een fotoshoot lopen we vaak een klein rondje. O.a. met het Kasteelplein en het Begijnhof op onze route. De kleine straatjes die je onderweg tegenkomt zijn perfect voor het maken van mooie trouwfoto’s.

Fotolocoatie Kasteelplein

fotolocatie breda kasteelplein

Het kasteelplein in Breda

Vanaf het oude stadhuis aan de Grote Markt ben je binnen enkele stappen op het Kasteelplein. Een bijzonder plein waar veel historie samenkomt. Dit is vaak ons startpunt voor een kleine wandeling langs verschillende fotolocaties in het centrum van Breda.

Fotolocoatie Begijnhof

Het Begijnhof kan uiteraard niet ontbreken in onze top 10 met fotolocaties in Breda. De ingang is aan de Catharinastraat. Hier stap je door een onopvallend poortje het hofje binnen. Het lijkt of de tijd hier minimaal 50 jaar heeft stilgestaan en je merkt niets meer van de drukte van het centrum. Ga als je tijd over hebt ook naar het ernaast gelegen Kapucijnenhof.

Fotolocatie Breda heide

Met veel bruidsparen trekken we de natuur in om mooie foto’s te maken. Hier is het lekker rustig. Ook ideaal voor een loveshoot in Breda. Als bruidsfotograaf Breda houden we niet van eindeloos poseren en maken we graag spontane foto’s. Hier is de heide uitermate geschikt voor. Met speelse opdrachtjes en eenvoudige aanwijzingen tijdens de fotoshoot maken we prachtige foto’s zonder stijve poseersessie. Zo houden we het gezellig en ontspannen.

Fotolocatie Vrachelse heide

fotolocatie breda heide

Fotoshoot op de Vrachelse Heide

De Vrachelse heide ligt ten Noorden van Breda. Dit is wat ons betreft de mooiste fotolocatie van Breda. Hier is alles wat je nodig hebt voor een goede fotoshoot. Gaan jullie trouwen bij trouwlocatie het Houste Meer? Dan moet je hier zeker foto’s gaan maken! Parkeer de auto aan de Bergsebaan. Deze parkeerplaats is direct gelegen aan de Vrachelse heide.

Fotolocatie Strijbeekse heide

fotolocatie breda natuur

Fotoshoot op de Strijbeekse Heide

De Strijbeekse heide ligt onder Breda. Ideaal voor de zuidelijk gelegen trouwlocaties in Breda, zoals landgoed Uvlenhart, Orangerie d’Heerstaayen of Wolslaar. De afwisseling op de Strijbeekse heide is groot en daarom erg geschikt om gevarieerde foto’s te maken. Parkeer de auto aan de Erikaweg en je loopt direct de heide op.

Landgoed Bouvigne

trouwlocaties breda bouvigne

Kasteel Bouvigne is één van de officiële trouwlocaties in Breda

Kasteel Bouvigne is één van de officiële trouwlocaties van Breda en is gelegen aan de rand van het Mastbos. Hier kan je trouwen in echt kasteel met een klein gezelschap van maximaal 37 personen. Om het kasteel ligt een goed bijgehouden Franse tuin, hier heb je alleen op een doordeweekse dag toegang toe. Voor een goed resultaat op deze fotolocatie adviseren we het dagdeel waarop de zon het felst schijnt te vermijden.

Fotolocatie Mastbos Breda

fotolocatie breda mastbos

Direct onder Breda ligt het Mastbos. Elk jaargetijde heeft het Mastbos een andere uitstraling. Vooral in de herfst is dit de meest betoverende fotolocatie van Breda. Het Mastbos heeft verschillende ingangen. Als je nog onbekend bent met deze fotolocatie raden we je aan om te parkeren op de parking aan de Oude Postbaan. Loop vanaf de parkeerplaats over de Mastenlaan richting de verschillende vennetjes. Hier zijn voldoende leuke fotoplekjes te vinden.

Fotolocatie Vlonderpad

fotolocatie breda vlonderpad

Het Vlonderpad is onderdeel van het grote Mastbos. Het is, precies zoals de naam aangeeft, een vlonderpad wat dwars door de Galderse Heide loopt. Er is weinig beschutting in de omgeving waardoor dit een ideale locatie is voor als de zon laag aan de hemel staat. Je kunt het beste je auto parkeren aan de Schoondonksedreef. Vanaf hier is het een klein stukje lopen tot het Vlonderpad.

Binnenlocatie fotoshoot breda

Een openbare binnenloctie voor een fotoshoot in Breda is lastig te vinden. Hier zijn er niet veel van. Als je net iets meer wilt dan een parkeergarage waar je bij regen toch droge foto’s kunt maken dan is je keuze beperkt. Uit ervaring weten we dat het geen overbodige luxe is om toch een binnenlocatie in Breda achter de hand te hebben voor de fotoshoot.

Fotolocatie Chassé theater Breda

In het centrum van Breda staat het Chassé theater. Mocht het weer tegenvallen dan heb je altijd nog de mogelijkheid om hier droog de fotoshoot door te laten gaan. We raden aan om van tevoren contact op te nemen over de voorwaarden en reserveringen.

Fotolocatie Huize Druivelaar Breda

Een andere fotoshoot binnenlocatie in Breda is Huize Druivelaar. Dit is een 100 jaar oude authentieke druivenkas. Tegenwoordig is de druivenkas een overdekte tuin direct gelegen aan de kamers van de Bed & Breakfast die hier is gevestigd. De ruimte is niet heel erg groot, maar het volstaat prima voor een fotoshoot. Ook voor deze binnenlocatie in Breda geldt dat je vooraf moet reserveren.

Anderen bekeken ook

Portfolio

bekijk mijn portfolio

Over Arjan

meer info over mij

Werkwijze

mijn werkwijze


 

Of ga terug naar mijn bruidsfotografie portfolio en bekijk nog meer trouwfoto’s.