Alternatief voor openingsdans

Wat is een goed alternatief voor een openingsdans?

Ga je trouwen en ben je op zoek naar een alternatief voor de openingsdans? Helemaal niet gek. Niet iedereen heeft zin om te dansen op zijn eigen bruiloft, of überhaupt tijd om vooraf een volledige dans in te studeren. Hierin ben je niet de enige.

3 spectaculaire alternatieven op het feest te openen

Niet alle alternatieven voor een openingsdans die ik als trouwfotograaf voorbij zie komen zijn even geslaagd. Ik heb me in dit artikel beperkt tot de 3 spectaculairste alternatieven. Bij deze oplossingen weet je zeker dat je gasten enthousiast aan de feestavond beginnen!

openingsdans bruiloft

Niet iedereen heeft zin om te dansen op zijn eigen bruiloft

Alternatief voor openingsdans #1

Eén van de beste alternatieven is om op te komen door een erehaag van sterretjes. Je slaat hierdoor de openingsdans over, waardoor je dus niet al weken voorafgaand aan de bruiloft hoeft te oefenen. Het is eenvoudig te organiseren. Als extra voordeel heeft je huwelijksfotograaf de kans om extra spectaculaire foto’s te maken. Na het oplopen kan iedereen door naar de dansvloer en is het feest geopend. Dit is vooral een goede optie als één van jullie beide niet zeker genoeg is over je eigen dansmoves.

alternatief openingsdans

Een erehaag van sterretjes is een goed alternatief voor de openingsdans

De openingsdans uitbesteden

Deze tip bestaat uit twee verschillende delen. Het meest enthousiast ben ik over de tweede mogelijkheid. Deze sluit goed aan op het eerste deel waar ik je nu alles over ga vertellen. Huur als alternatief op de openingsdans een professional in voor een act. Dit kan bijvoorbeeld een zanger zijn. De bekendste zangers treden een half uur op. Of ga voor professionele dansers die een dans opvoeren. Deze artiesten weten de dansvloer binnen no time vol te krijgen. De entertainment waarde ligt bij deze optie erg hoog.

alternatief voor de openingsdans

Een zanger weet de dansvloer binnen no time vol te krijgen

Je kunt ook een professional inhuren om een dansworkshop te geven. Met alle gasten leer je dan een dans die je met elkaar kunt uitvoeren. Dit is één van de beste alternatieven voor een openingsdans die ik als fotograaf voorbij zie komen. Dit levert altijd een hoop gezelligheid en verbondenheid op. Alles draait om het samen uitvoeren van een activiteit. Dit hoeft nier per se een dans te zijn. Een bongo clinic opnemen in je bruiloft planning werkt ook perfect. Als iedereen in een kring zit om een groot kampvuur, waarbij je leert spelen op een grote trommel, creëer je een unieke ervaring waarover iedereen jaren later nog steeds praat.

alternatieve openingsdans

Een clinic zorgt voor een grote dosis gezelligheid en verbondenheid

Samen sta je er niet alleen voor

Heb je wel zin om te dansen maar geen zin om weken voorafgaand aan de bruiloft te moeten repeteren? Dan is dit een goed alternatief voor jullie. Doe een flasmob met een aantal goede vrienden. Hierbij starten jullie met een eenvoudig dans van ongeveer 16 tellen die je blijft herhalen. Bij iedere herhaling komt een extra stel de dansvloer op en gaat met jullie meedansen. Als inmiddels alle stelletjes uit het complot zijn aangesloten is het aan jullie om de rest van de gasten uit te nodigen op de dansvloer om mee te doen. Een eenvoudige dans van 16 tellen vergt weinig voorbereiding en is een leuk alternatief voor een uitgebreide openingsdans waarbij toch iedereen aan het dansen slaat.

alternatieven openingsdans

Doe een flasmob met een aantal goede vrienden

Anderen bekeken ook

– Deze vragen moet je niet vergeten te stellen aan je huwelijksfotograaf!
– Zo laat je grappige en gekke trouwfoto’s maken op je bruiloft
– De 7 beste ideeën voor entertainment op je bruiloft
– Dit is wat veel professionals niet met je delen als je een bruiloft gaat plannen!

 

bekijk mijn portfolio

meer info over mij
mijn werkwijze

 

Als trouwfotograaf fotografeer ik al meer dan 15 jaar bruiloften o.a. in: Breda, Rotterdam, Dordrecht, Den Bosch, Barendrecht, Ridderkerk, Hendrik-Ido-Ambacht, Bergen op Zoom, Tilburg, Middelburg en Eindhoven.