fotolocatie dordrecht

De 8 beste fotolocaties in Dordrecht

Op deze pagina vind je een overzicht van de 8 beste fotolocaties in Dordrecht. Al meer dan 12 jaar fotograferen we bruiloften en fotoshoots in Dordrecht. Aangezien we zelf ook in Dordrecht zijn opgegroeid kennen we alle leuke fotoplekjes, zelfs de minder bekende plekjes.

fotolocatie dordrecht

verzicht met de beste fotolocaties in Dordrecht

Tip: Kies als je gaat trouwen in Dordrecht voor een fotolocatie op de route van jullie huis naar de trouwlocatie. Dordrecht is een drukke stad en het laatste wat je wilt op je trouwdag is onnodig veel tijd in de het verkeer doorbrengen.

Fotolocatie Wantijpark Dordrecht

Het Wantijpark is het grootste stadspark van Dordrecht. Het is een afwisselend park met bos, gras en een grote vijver. In het park staat ook een oude stenenruïne. Je kunt gratis parkeren bij de hoofdingang of op de parkeerplaats bij het Wantijpaviljoen en vanaf daar stap je direct het park in.

fotolocatie dordrecht wantijpark

Fotoshoot in de groene omgeving van het Wantijpark

Fotolocatie Dordrecht Centrum

Pottenkade

De Pottenkade is een autovrije straat achter de Grote Kerk. Vanwege de afwezigheid van verkeer is het een rustige plek om te fotograferen. Deze fotolocatie is goed te combineren als jullie als trouwlocatie in Dordrecht voor het stadhuis hebben gekozen.

Damiatenbrug

De Damiatenbrug is een iconische plek in Dordrecht. De brug vormt het begin van de Wolwevershaven. Aan de kade staan de oude pakhuizen. Wellicht is dit het meest karakteristieke plekje van heel Dordt. Deze locatie is goed te combineren met foto’s bij het Groothoofd.

fotolocatie dordrecht centrum

De Damiatenbrug is een iconische plek in Dordrecht

Groothoofd

Het Groothoofd is het uiterste puntje van het oude centrum van Dordrecht. Op de kade heb je uitzicht over het drukke rivierenkruispunt. Hier komen 3 grote rivieren samen en op dit water is er altijd veel scheepsvaart te zien. Op de hoek ligt hotel Bellevue, met de daarnaast gelegen Groodhoofdspoort. Eén van de laatst overgebleven stadspoorten van de stad Dordrecht.

fotolocaties dordrecht

Vanaf de kade van het Groothoofd heb je een prachtig uitzicht over de rivier

Fotolocatie Villa Augustus Dordrecht

Villa Augustus is een opvallende in de lijst met beste fotolocaties in Dordrecht. Om de toestroom aan fotoliefhebbers te beperken mag je hier alleen fotograferen met toestemming van de locatie. Als trouwfotograaf in Dordrecht fotograferen we hier regelmatig bruiloften. Bruidsparen die hier een deel van hun bruiloft vieren adviseren we om ook zeker in de tuin foto’s te maken.

fotolocatie dordrecht villa augustus

Villa Augustus vanuit de lucht gezien

Het hotel en restaurant Villa Augustus wordt omringt door een 1,5 hectare grote tuin. De tuin is erg gevarieerd en dat maakt het een ideale fotolocatie. Er is een moestuin met bijbehorende kassen, een boomgaard, een Italiaanse tuin en een klein bos. De tuin wordt dagelijks onderhouden door een team met tuinmannen. De Italiaanse tuin, met de grote vijver, de strakke buxushagen en de opmerkelijke muur die opgebouwd is uit de brokstukken van de oude waterbassins, is onze favoriete hoek van de tuin. Villa Augustus is oprecht één van de beste plek voor stelletjes die buiten willen trouwen.

fotolocatie in dordrecht

Spiegelbeeld in de vijver van Villa Augustus

Fotolocatie Biesbosch Dordrecht

Wellicht de meest bekende plek van Dordrecht is het Nationaal Park de Biesbosch. Het is een vrij groot gebied. Hier hebben we een specifiek plekje waar we vaak trouwfoto’s maken.

fotolocaties in dordrecht

De Biesbosch is een erg geschikte locatie voor een fotoshoot

Parkeer de auto op parkeerplaats 13. De ligt aan de Baanhoekweg. Loop rechtdoor over het pad langs de sterrenwacht. Onderweg komt je aan je linkerhand een voetgangersbrug tegen. Hier zou je eventueel foto’s kunnen maken. We raden je aan om het pad nog verder door te lopen. Je loopt nu in een laantje met aan weerskanten wilgenbomen. Bepalen tijden van het jaar is dit laantje erg fotogeniek. Loop door tot de volgende kruising. Hier staat een grote boom. Direct na de boom kan je een onverhard pad naar rechts nemen. Dit veld is een prima locatie voor het maken van een fotoshoot in Dordrecht.

Binnenlocatie fotoshoot Dordrecht

Een openbare binnenlocatie voor een fotoshoot in Dordrecht is niet makkelijk te vinden. Deze zijn erg schaars. Je zou het kunnen proberen bij de parkeergarage Energiehuis. Als je net iets meer wilt dan een parkeergarage, waar je bij regen toch droge foto’s kunt maken, kom je als snel uit bij het Energiehuis.

Fotolocatie Energiehuis Dordrecht

Het Energiehuis is een goede binnen fotolocatie voor een fotoshoot in Dordrecht. In de oude elektriciteitscentrale heeft een tiental jaar geleden een grote renovatie plaatsgevonden. Er zijn verschillende theaterzalen gevestigd en daarmee omgebouwd tot de culturele hotspot van Dordrecht. Vooral de gangen en café Khotinsky zijn geschikt voor het maken van foto’s.

Bij deze binnen fotolocatie in Dordrecht moet je reserveren. We raden je aan om vooraf contact op te nemen met de locatie voor de voorwaarden en kosten.

Oproep voor binnenlocatie trouwfoto’s in dordrecht

Ben je in je zoektocht naar een binnenlocatie voor trouwfoto’s in Dordrecht nog andere opties tegengekomen? Laat het ons weten! We voegen deze graag toe aan onze lijst met tips.

BRUIDSFOTOGRAFIE VOL HUMOR EN GEZELLIGHEID

We trappen meteen maar even af met een cliché. Jullie bruiloft wordt de mooiste dag van jullie leven. In de voorbereidingen steken jullie veel tijd en moeite. Hoe willen jullie je deze waardevolle dag blijven herinneren? Als de taart op is en iedereen weer naar huis is, wat blijft er dan nog over? De foto’s natuurlijk!

fotograaf bruiloft trouwfoto

Onze stijl van bruidsfotografie kenmerkt zich door mooie foto’s van jullie als bruidspaar, maar ook van de gezellige momenten die je samen met de gasten beleeft. Zoals dat moment waarop je samen je vriendinnen dubbel ligt van het lachen of die lekkere groepsknuffel met al je dierbaren. Juist van dit soort kostbare momenten maken we foto’s. Foto’s die je ook na de bruiloft weer helemaal terugnemen naar dit onbezorgde geluksgevoel. Als jullie het belangrijk vinden om de waardevolle momenten in het leven te koesteren, zijn wij de trouwfotograaf in Dordrecht die jullie zoeken.

Trouwfoto’s waar je nog jarenlang met een grote glimlach naar zult kijken

 

Wil je meer voorbeeldfoto’s bekijken?

Bekijk meer foto’s >>

Of neem eenvoudig contact op via whatsapp en vraag of we op jullie trouwdatum nog beschikbaar zijn.

 

Anderen bekeken ook

Portfolio

bekijk mijn portfolio

Over Arjan

meer info over mij

Werkwijze

mijn werkwijze


 

Of ga terug naar mijn bruidsfotografie portfolio en bekijk nog meer trouwfoto’s.