Trouwlocatie Dordrecht

De 6 mooiste trouwlocaties in Dordrecht

Als jullie gaan trouwen ben je vast ook op zoek naar een geschikte trouwlocatie in Dordrecht. Als mensen vroeger gingen trouwen in Dordrecht waren ze verplicht dit te doen op het stadhuis. Nog altijd is het stadhuis de officiële trouwlocatie van Dordrecht, maar het is niet langer verplicht om hier te trouwen. Er mag ook getrouwd worden op een locatie naar keuze. Daardoor is het aanbod met trouwlocaties in Dordrecht inmiddels flink gegroeid.

trouwlocaties dordrecht

De 6 mooiste trouwlocaties van Dordrecht

Als trouwfotograaf in Dordrecht fotograferen we al meer dan 12 jaar bruiloften. Ik ben zelf opgegroeid in Dordt en daardoor bekend met alle trouwlocaties. Op deze pagina deel ik mijn ervaring met verschillende trouwlocaties in Dordrecht.

Trouwlocatie stadhuis Dordrecht

Het stadhuis van Dordrecht staat middenin het oude stadscentrum. Nog altijd is het stadhuis in Dordrecht de officiële trouwlocatie van Dordt. Traditioneel kiezen veel Dordtenaren om hier te trouwen. Van buiten ziet het stadhuis er fantastisch uit. Van binnen heb je als bruidspaar de keuze uit 2 verschillende trouwzalen. De overwegend gele trouwzaal, De Kennedyzaal, is de grootste van te twee. Daarnaast is er nog de Jachtkamer voor kleine gezelschappen tot maximaal 18 personen.

officiele trouwlocatie dordrecht

Nog altijd is het stadhuis in Dordrecht de officiële trouwlocatie van Dordt

Wil je na de huwelijksceremonie ook een borrel organiseren, dan moet je daarnaast nog een andere locatie zoeken en met het complete gezelschap verplaatsen. Bij het stadhuis kan je namelijk alleen terecht voor de huwelijksceremonie. Hierdoor is trouwen in Dordrecht bij het stadhuis logistiek gezien niet de handigste optie. Hou hier rekening mee in je bruiloft planning. Het is de overweging waard om een trouwlocatie in Dordrecht te kiezen waar je de volledige bruiloft kunt organiseren.

Trouwlocatie Brut Dordrecht

Als je compleet ergens anders wilt trouwen dan in het stadhuis dan is food & wine bar Brut een aanrader. Brut ligt in het centrum van Dordrecht en heeft een mooi aangeklede stadstuin. Ideaal voor een romantische huwelijksceremonie. Hier fotograferen we als trouwfotograaf geregeld bruiloften en dat doen we met veel plezier! Het grote voordeel is dat je de complete bruiloft kunt vieren op één locatie. De huwelijksceremonie loopt soepel over in een borrel, gevolgd door het diner en een knaller van een feest.

Trouwlocatie Villa Augustus Dordrecht

Villa Augustus is dé plek waar je moet zijn als je gaat trouwen in Dordrecht. Je kunt hier binnen trouwen in de Moestuinzaal of de Wantijzaal. Bij mooi weer kan je bij Villa Augustus ook buiten trouwen onder de bomen in de tuin. Een andere geweldige plek is de citroenbomenkas Limonaia. Hier overwinteren de citroenbomen in de wintermaanden en in de zomer is de zaal beschikbaar voor evenementen.

trouwlocatie dordrecht

Villa Augustus is dé plek waar je moet zijn als je gaat trouwen in Dordrecht

Van ceremonie tot feest, je kunt hier je complete bruiloft organiseren. De gasten kunnen zelfs na afloop blijven slapen in één van de hotelkamers. Zo weet je zeker dat jullie bruiloft uitbundig gevierd gaat worden. Zelf kan je slapen in de beroemde bruidssuite op de bovenste verdieping van de watertoren. De beste trouwervaring in Dordrecht krijg je bij trouwlocatie Villa Augustus!

Trouwlocatie Wantijpaviljoen Dordrecht

De volgende locatie in de lijst met trouwlocaties in Dordrecht is het Wantijpaviljoen. Onlangs is deze wat oubollige trouwlocatie volledig verbouwd en hierdoor waait er weer een frisse wind. Het Wantijpaviljoen ligt in het hart van het Wantijpark. Er zijn verschillende zalen en je hebt hier de mogelijkheid om buiten te trouwen met uitzicht op de grote vijver. Een buiten huwelijksceremonie, de borrel op het terras, het diner in de dinerzaal en de afsluitende party in de feestzaal. Voor elke moment van jullie bruiloft is er een geschikte ruimte. Tijdens de fotoshoot maak je foto’s in het direct aangrenzende Wantijpaviljoen.

Trouwlocatie Art & Dining Dordrecht

Tijdens de verbouwing van het Dordts museum is trouwlocatie Art & Dining ontstaan. Deze relatief jonge trouwlocatie in Dordrecht is strak en modern ingericht. In de trouwzaal is ruimte voor maximaal 140 personen. Voor de borrel is er de wijnbar, een relaxte loungeruimte aan de achterkant van het museum. Op een warme dag kan gebruik worden gemaakt van het buitenterras. Diner kan in de Serre en ook voor het feest heeft Art & Dining een speciale ruimte.

trouwlocatie in dordrecht

Bij mooi weer kan je de taart buiten eten op het terras

Trouwlocatie De Raetskelder Dordrecht

Verstopt voor het grote publiek is in de kelder van het oude stadhuis trouwlocatie de Raetskelder gevestigd. Vroeger heeft de ruimte dienstgedaan als gevangenis maar tegenwoordig is het een knusse en gezellige feestlocatie. In deze nostalgische locatie is ruimte voor maximaal 80 mensen bij het diner en 150 gasten bij het feest.

BRUIDSFOTOGRAFIE VOL HUMOR EN GEZELLIGHEID

We trappen meteen maar even af met een cliché. Jullie bruiloft wordt de mooiste dag van jullie leven. In de voorbereidingen steken jullie veel tijd en moeite. Hoe willen jullie je deze waardevolle dag blijven herinneren? Als de taart op is en iedereen weer naar huis is, wat blijft er dan nog over? De foto’s natuurlijk!

fotograaf bruiloft trouwfoto

Onze stijl van bruidsfotografie kenmerkt zich door mooie foto’s van jullie als bruidspaar, maar ook van de gezellige momenten die je samen met de gasten beleeft. Zoals dat moment waarop je samen je vriendinnen dubbel ligt van het lachen of die lekkere groepsknuffel met al je dierbaren. Juist van dit soort kostbare momenten maken we foto’s. Foto’s die je ook na de bruiloft weer helemaal terugnemen naar dit onbezorgde geluksgevoel. Als jullie het belangrijk vinden om de waardevolle momenten in het leven te koesteren, zijn wij de trouwfotograaf in Dordrecht die jullie zoeken.

Trouwfoto’s waar je nog jarenlang met een grote glimlach naar zult kijken

 

Wil je meer voorbeeldfoto’s bekijken?

Bekijk meer foto’s >>

Of neem eenvoudig contact op via whatsapp en vraag of we op jullie trouwdatum nog beschikbaar zijn.

 

Anderen bekeken ook

Portfolio

bekijk mijn portfolio

Over Arjan

meer info over mij

Werkwijze

mijn werkwijze


 

Of ga terug naar mijn bruidsfotografie portfolio en bekijk nog meer trouwfoto’s.