Trouwlocatie Rotterdam

De 10 mooiste trouwlocaties in Rotterdam

Gaan jullie trouwen, dan ben je vast op zoek naar een geschikte trouwlocatie in Rotterdam. Aan het begin van de vorige eeuw was het nog heel gewoon als je ging trouwen in Rotterdam om dit te doen in het stadhuis. Tegenwoordig is het niet langer verplicht om enkel hier te trouwen en daarmee is het aanbod van trouwlocaties in Rotterdam enorm gegroeid. Het aanbod is inmiddels overweldigend groot, zeker voor iemand die niet dagelijks een bruiloft organiseert.

trouwlocatie rotterdam

De 10 mooiste trouwlocaties van Rotterdam

Als trouwfotograaf in Rotterdam fotograferen we al meer dan 12 jaar bruiloften in deze stad aan de Maas en zijn daardoor bekend met bijna iedere trouwlocatie. Op deze pagina delen we onze ervaring met de verschillende trouwlocaties in Rotterdam.

De top 10 met trouwlocaties in Rotterdam

Trouwlocatie SS Rotterdam

Het voormalige cruiseschip SS Rotterdam is waarschijnlijk de meest bijzondere trouwlocatie in Rotterdam. Het schip heeft ruim 50 jaar dienstgedaan als passagierschip tussen Nederland en Amerika en ligt tegenwoordig als drijvend hotel in de Maashaven.

trouwlocatie rotterdam ss rotterdam

Huwelijksceremonie in de Grand Balroom van de SS Rotterdam

De SS Rotterdam is meer dan een hotel, het is ook een trouwlocatie. Vanaf een loopbrug kom je aan boord van het schip en je stapt direct een andere wereld in. Vooral de Grand Ballroom en het Upper Promenade Deck zijn erg geschikt voor het vieren van een bruiloft. Eén ding is zeker, op de SS Rotterdam vier je een trouwdag om nooit te vergeten.

Als bonus kunnen de gasten blijven slapen aan boord in één van de 254 hotelkamers. Kortom, niets houdt jullie tegen op de SS Rotterdam om er een fantastisch feest van te maken.

Trouwlocatie Wereldmuseum Rotterdam

Het Wereldmuseum is één van de officiële trouwlocaties in Rotterdam. Direct gelegen aan de Maas, met uitzicht op de Kop van Zuid. Het gebouw is niet alleen aan de buitenkant prachtig, ook binnen zijn de zalen stijlvol gedecoreerd. Of je 50 gasten wilt gaan uitnodigen of 450 personen, voor elke groepsgrote is er een geschikte zaal. Bij het Wereldmuseum kan je terecht voor het vieren van een complete bruiloft. Ceremonie, borrel, diner en feest, alles wordt op deze trouwlocatie verzorgd op basis van jullie wensen.

Trouwlocatie Hotel New York

Op het uiterste puntje van de Kop van Zuid staat één van de meest iconische trouwlocaties van Rotterdam, Hotel New York. Vroeger was dit het vertrekpunt voor vele reizigers die richting Amerika vertrokken.

trouwlocatie rotterdam hotel new york

Hotel New York is één van de meest iconische trouwlocaties van Rotterdam

Tegenwoordig is dit een plek waar veel bruiloften worden gevierd. Hier kan je trouwen in de Balzaal en in het directievertrek Reuchlin. Als extra unieke mogelijkheid kan je bij Hotel New York buiten trouwen op de kop van de pier. Compleet met uitzicht over de Maas. De bruidssuite van Hotel New York, met heerlijk ligbad, is werkelijk fantastisch!

Trouwlocatie Eau Lounge Rotterdam

Wellicht is Eau Lounge één van de bekendste trouwlocaties van Rotterdam. Als je over de maasboulevard rijdt kan je de locatie al zien liggen. Eau Lounge ligt aan de Boompjeskade, direct aan de Nieuwe Maas. De trouwlocatie heeft een prachtig open terras waarop je een 180 graden uitzicht hebt over de skyline van Rotterdam. Op dit terras kan je de huwelijksceremonie plaats laten vinden. Hierbij is er ruimte voor maximaal 70 personen.

trouwlocatie eau lounge rotterdam

Trouwlocatie Dudok in het park

Middenin het Euromastpark staat het Heerenhuys. Hier is de trouwlocatie Dudok in het Park gevestigd. Het is een indrukkend landhuis met een chique Parkzaal waar je kunt trouwen met maximaal 80 personen. Het is een frisse en lichte zaal en door de ramen zie je de Euromast staan.

Bij deze trouwlocatie in Rotterdam kan je de gehele trouwdag doorbrengen. Van een romantische ceremonie die overgaat in een gezellige borrel, tot aan een uitgebreid diner met als afsluiter een onvergetelijk feest. Bij trouwlocatie Dudok in het park is het allemaal mogelijk. Een heerlijke trouwtaart van de eigen Dudok Patisserie is absoluut een aanrader.

trouwlocatie rotterdam dudok

Een trouwtaart van de eigen Dudok Patisserie is absoluut een aanrader

Je hoeft niet ver te zoeken voor een geschikte fotolocatie in Rotterdam. De fotoshoot kan je in de goed onderhouden tuin van het Heerenhuys maken. Ook is het aangrenzende Euromastpark erg geschikt voor het maken van een fotoshoot in Rotterdam.

Trouwlocatie stadhuis Rotterdam

Traditioneel gezien trouwen in Rotterdam veel bruidspaar in het stadhuis. Hier kan je kiezen om de trouwceremonie te vieren in 3 verschillende zalen. Op de begane grond bevinden zich trouwzaal 1 en 2. De iets duurdere Burgerzaal is bovengelegen. Het stadhuis van Rotterdam staat aan de drukke Coolsingel midden in het centrum. Na de huwelijksceremonie kan je door de trouwfotograaf mooie groepsfoto’s laten maken buiten op de trappen van het stadhuis.

trouwlocatie stadhuis rotterdam

Huwelijksceremonie in trouwzaal 2 van het stadhuis in Rotterdam

Wil je na de huwelijksceremonie ook nog een borrel organiseren, dan moet je daarnaast nog een andere locatie zoeken en met het complete gezelschap verplaatsen. Bij het stadhuis kan je namelijk alleen terecht voor de huwelijksceremonie. Hierdoor is het stadhuis logistiek gezien de niet de handigste optie, dit is iets om rekening mee te houden in je bruiloft planning.

Trouwlocatie RDM kantine Rotterdam

De RDM Kantine is een industriële trouwlocatie midden in de Rotterdamse Dokhaven. Vroeger was dit letterlijk de kantine waar de havenarbeiders hun boterhammen aten in de pauze. Tegenwoordig is dit een trouwlocatie waar je terecht kunt van ceremonie tot aan het feest. Bij mooi weer is het mogelijk om buiten te trouwen op de kade met uitzicht over de maas. Terwijl de schepen op de achtergrond rustig voorbijvaren geniet je samen met alle gasten van een fantastische dag. De RDM kantine is gelegen op Heijplaat, de perfecte omgeving voor een industriële fotolocatie in Rotterdam.

Trouwlocatie het Koetshuis

Trouwlocatie het Koetshuis ligt in Oud-IJselmonde naast de van Brienennoordbrug. Het Koetshuis is het laatste overgebleven bewijs dat hier ooit een echt kasteel stond. Tegenwoordig is het een officiële trouwlocatie van de gemeente Rotterdam. Op warme dagen is het fijn om van het ruime terras gebruik te maken.

trouwlocatie rotterdam koetshuis

Huwelijksceremonie bij trouwlocatie het Koetshuis

Trouwlocatie de machinist Rotterdam

In Delfshaven ligt de trouwlocatie de Machinist. Dit industriële pand werd vroeger gebruikt voor de opleiding van machinisten. Tegenwoordig is het onderdeel van de lijst met officiële trouwlocaties in Rotterdam. Ondanks dat de buitenkant strak en industrieel aandoet is de trouwzaal De Sociëteit sfeervol aangekleed. Tijdens de ceremonie is er ruimte voor maximaal 70 gasten, maar zodra de stoelen weg zijn kan er gefeest worden met maximaal 150 personen.

Trouwlocatie Café Rotterdam

De lijst met mooiste trouwlocaties van Rotterdam is niet compleet zonder Café Rotterdam. Ondanks dat dit geen officiële trouwlocatie is van de gemeente Rotterdam kan je er wel trouwen.

Waarschijnlijk is je opgevallen dat veel trouwlocaties rond de Maas zijn gevestigd, en ook deze trouwlocatie heeft een prachtig uitzicht over de rivier. Het uitzicht over de skyline met de Erasmusbrug prominent op de achtergrond is adembenemend. Je kunt hier zowel binnen als buiten op het terras trouwen. Een buiten ceremonie met aansluitend een borrel, en daarna uitgebreid dineren en feesten is allemaal mogelijk bij deze trouwlocatie. Café Rotterdam is onderdeel van de Dudok Groep.

BRUIDSFOTOGRAFIE VOL HUMOR EN GEZELLIGHEID

We trappen meteen maar even af met een cliché. Jullie bruiloft wordt de mooiste dag van jullie leven. In de voorbereidingen steken jullie veel tijd en moeite. Hoe willen jullie je deze waardevolle dag blijven herinneren? Als de taart op is en iedereen weer naar huis is, wat blijft er dan nog over? De foto’s natuurlijk!

fotograaf bruiloft trouwfoto

Onze stijl van bruidsfotografie kenmerkt zich door mooie trouwfoto’s van jullie als bruidspaar, maar ook van de gezellige momenten die je samen met de gasten beleeft. Zoals dat moment waarop je samen je vriendinnen dubbel ligt van het lachen of die lekkere groepsknuffel met al je dierbaren. Juist van dit soort kostbare momenten maken we foto’s. Foto’s die je ook na de bruiloft weer helemaal terugnemen naar dit onbezorgde geluksgevoel. Als jullie het belangrijk vinden om de waardevolle momenten in het leven te koesteren, zijn wij de trouwfotograaf in Rotterdam die jullie zoeken.

Trouwfoto’s waar je nog jarenlang met een grote glimlach naar zult kijken

 

Wil je meer voorbeeldfoto’s bekijken?

Bekijk meer foto’s >>

Of neem eenvoudig contact op via whatsapp en vraag of we op jullie trouwdatum nog beschikbaar zijn.

 

Anderen bekeken ook

Portfolio

bekijk mijn portfolio

Over Arjan

meer info over mij

Werkwijze

mijn werkwijze


 

Of ga terug naar mijn bruidsfotografie portfolio en bekijk nog meer trouwfoto’s.