Trouwen in gemeenschap van goederen

Trouwen in gemeenschap van goederen

Als je getrouwd bent dan is dit automatisch in gemeenschap van goederen. Ook als je een geregistreerd partnerschap met elkaar bent aangegaan. Hoe deze regel precies werkt is afhankelijk van de exacte datum waarop je dit bent aangegaan.

trouwen in gemeenschap van goederen

Trouwen in gemeenschap van goederen

Vóór 1 januari 2018

Ben je getrouwd in gemeenschap van goederen vóór 1 januari 2018 dan zijn alle bestaande en toekomstige bezittingen en schulden van u en uw partner voor jullie beide. Hier vallen ook de bezittingen en schulden onder die jullie persoonlijk hadden voor het moment van trouwen. Een eigen onderneming of bedrijf valt hier ook binnen. Beide hebben jullie vanaf het aangaan van gemeenschap van goederen een aandeel van 50%. Schuldeisers kunnen dan op alle gezamenlijke bezittingen verhaal halen.

Op 31 december 2017 eindigde de regel trouwen in gemeenschap van goederen, deze werd vervangen door trouwen in beperkte gemeenschap van goederen.

Trouwen in beperkte gemeenschap van goederen

Vanaf 1 januari 2018

Vanaf 1 januari 2018 is er een nieuwe regel gekomen met betrekking tot trouwen in gemeenschap van goederen. Sinds deze dag zijn niet langer alle bezittingen automatisch van jullie beide. Alleen de bezittingen en schulden die voorafgaand aan het huwelijk al van jullie beide waren en de bezittingen en schulden vanaf het trouwen vallen onder de gemeenschap van goederen. Hier vallen ook alle cadeautjes die jullie tijdens het huwelijk krijgen onder.

Bij een scheiding heb je beide recht op 50% van alle bezittingen en schulden die in de wettelijke gemeenschap van goederen vallen.

Erfenissen en schenkingen vallen hier buiten. Ook de bezittingen en schulden die vóór het huwelijk of geregistreerd partnerschap van jullie alleen waren. Heb je een bedrijf, en was deze voor het trouwen al van jou, dan blijft deze na het huwelijk ook volledig van jou.

Vanaf 1 januari 2018 is automatisch op trouwen een beperkte gemeenschap van goederen van toepassing.

Trouwen met huwelijkse voorwaarden

Het is ook mogelijk bij het trouwen huwelijkse voorwaarden af te sluiten. Dit moet vastgelegd worden door een notaris. Jullie wijken dan af van de automatische regel van trouwen in beperkte gemeenschap van goederen. De notaris stelt vast welke bezittingen en schulden van welke persoon zijn. Dit is bijvoorbeeld aan te raden als één van jullie beide een eigen bedrijf heeft. Of je wilt een eigen vermogen tegen aanspraak van partner bij echtscheiding beschermen.

BRUIDSFOTOGRAFIE VOL HUMOR EN GEZELLIGHEID

We trappen meteen maar even af met een cliché. Jullie bruiloft wordt de mooiste dag van jullie leven. In de voorbereidingen steken jullie veel tijd en moeite. Hoe willen jullie je deze waardevolle dag blijven herinneren? Als de taart op is en iedereen weer naar huis is, wat blijft er dan nog over? De foto’s natuurlijk!

fotograaf bruiloft trouwfoto

Onze stijl van bruidsfotografie kenmerkt zich door mooie foto’s van jullie als bruidspaar, maar ook van de gezellige momenten die je samen met de gasten beleeft. Zoals dat moment waarop je samen je vriendinnen dubbel ligt van het lachen of die lekkere groepsknuffel met al je dierbaren. Juist van dit soort kostbare momenten maken we foto’s. Foto’s die je ook na de bruiloft weer helemaal terugnemen naar dit onbezorgde geluksgevoel. Als jullie het belangrijk vinden om de waardevolle momenten in het leven te koesteren, zijn wij de juiste fotograaf voor je bruiloft waar je naar op zoek bent.

Trouwfoto’s waar je nog jarenlang met een grote glimlach naar zult kijken

 

Wil je meer voorbeeldfoto’s bekijken?

Bekijk meer foto’s >>

Of neem eenvoudig contact op via whatsapp en vraag of we op jullie trouwdatum nog beschikbaar zijn.